Hoe kan ik Google Analytics koppelen?
Met Google Analytics kan je o.a het aantal website bezoekers meten. Nog geen account? Maak deze dan hier aan.

Om je website te koppelen volg je de onderstaande stappen:
- Klik op het tandwieltje linksonder, zie afbeelding:
of

- Maak een website "account" aan, zie afbeelding 1 en 2 (kan per gebruiker afwijken).
Afbeelding 1 (oude omgeving):
Afbeelding 2 (nieuwe omgeving):

Stap 1:
- Vul een accountnaam in en deselecteer alle vinkjes onder "instellingen voor gegevens delen voor account".
- Klik hierna op "volgende".

Stap 2:
- Kies onder "Wat wilt u meten" voor Web.
- Klik hierna op "volgende".

Stap 3:
- Vul de website naam in (zelf te bepalen).
- Klik op "http://" en vervang dit voor "https://".
- Vul je domeinnaam naast het "https://" veld in. Je begint met www.
- Kies de branchecategorie die het beste bij je webshop past.
- Kies onder "Tijdzone voor rapportage" voor Nederland.
- Klik hierna op "Maken"

Er zal nu een nieuw venster openen:
- Je moet akkoord gaan met de Servicevoorwaarden, ben je akkoord? Ga dan akkoord, zie afbeelding:

Nadat je hebt geklikt op "Ik ga akkord" zul je een code van Google ontvangen:
- Let op! Kopieer alleen de Tracking-ID code zoals op de onderstaande afbeelding.

Plak deze code in de admin van je webshop:
- Deze code, in dit geval als voorbeeld "UA-116915036-1", dien je in je webshop admin onder Externe koppelingen > Google Analytics in te vullen, zie afbeelding:

Heb je alle stappen gevolgd? Dan zou je binnen enkele uren de eerste resultaten in Analytics moeten zien.

Meer informatie over de werking van Analytics? Bekijk dan de Google handleiding: