Hoe kan ik Google Webmasters / Search Console koppelen?
Met Google Webmasters kan je bewijzen dat je de eigenaar van een website bent. Nog geen account? maak deze dan hier aan.
Let op! Om Search Console te koppelen moet je website aan Google Analytics gekoppeld zijn, raadpleeg hiervoor deze handleiding.

Nieuw met Google Search console?
Kies in het "Welkom" scherm de optie URL-voorvoegsel, typ je domeinnaam met https://www. in en klik op doorgaan.

Let op! Kies hierna niet voor de aanbevolen verificatiemethode "HTML-bestand" maar kies voor "Google Analytics" en klik op "Controleren".

Als je alles goed ingevuld hebt dan krijg je bevestiging dat de verificatie gelukt is.
Je hoeft verder niks in de webshop te wijzigen of te koppelen!

Krijg je een foutmelding?
Is je webshop openbaar (geen werk in uitvoering actief)? Dan is je analytics account waarschijnlijk niet goed gekoppeld, volg deze handleiding.

Foutmelding: De trackingcode die op je site wordt gebruikt, is niet aan je Google Analytics-account gekoppeld?
Dan zit je momenteel op een ander account dan waar je Google Analytics mee toegevoegd hebt. Probeer het (met het andere account) opnieuw.

Sitemap in Webmasters plaatsen?
Je zou nu bijvoorbeeld ook een sitemap (linkstructuur van je website) aan Google Webmasters kunnen doorgeven, lees hiervoor deze handleiding.

Search constole koppelen zonder Google Analytics?
Dan kan je kiezen voor de alternatieve methode "Google Tag Manager". Zorg ervoor dat je onder externe koppelingen > instellingen vookiebeleid de instelling zet op "Geen.". Nadat je de verificatie voltooid hebt kun je de instelling weer zetten op "balk onderaan de pagina".